Преди около месец Крумова напусна Парламентарната група на "Атака" и заяви, че мотивите й не са лични, а вътрешнопартийни. Тя добави, че се чувства огорчена от противоречията и най-вече разногласията с лидера Волен Сидеров.

Калина Крумова категорично отрече информация, според която е получавала по 50 000 лева на тримесечие от управляващата партия, за да работи против интересите на "Атака", предаде Дарик. Депутатът изрази разочарование от състоянието на бившата си партия, начина на управление и взаимоотношенията в нея.
Тя критикува местното ръководство в лицето на областния лидер Иван Иванов и сподели, че е била против неговата кандидатура за кмет на Сливен. Според нея резултатите от изборите за "Атака" са били провал и загубата се дължи на неподходящите кандидатури и липсата на хора с уважавани професии в листата за общински съветници.

В сряда следобед се проведе Националният сбор на "Атака", като по-рано същия ден още четирима депутати напуснаха ПГ на партията - Огнян Тетимов, Петър Хлебаров, Борислав Стоянов и Димитър Карбов. Така групата остана само от 10 души - минимумът, за да съществува в Народното събрание. 

"Първите шест депутати, които напуснаха, вече се обявиха за „гербери” по сърце и душа. Ще ги назова по име. Това са Валентин Николов, Кирил Гумнеров, Огнян Пейчев, Стоян Иванов, Цвета Георгиева и Калина Крумова, които са заявили с декларация членството си в ГЕРБ", заяви по-късно самият Волен Сидеров, цитиран от "Фокус".
Засега все още няма официално потвърждение от останалите отцепници от "Атака", че искат да отидат в управляващата партия.

"Целта на Борисов и Цветанов е да откраднат нашите пари, за да не можем да си вършим дейността и за да бъдем с вързани ръце. Това е причината, за да бъдат купувани депутати, защото това е покупка на депутати. Борисов разкри маската си на действащ задкулисно политик – лъжец, измамник и демагог и оттук нататък опозиционната линия на „Атака” ще бъде категорична и последователна", закани се Сидеров.
Той беше категоричен, че няма да го уплашат с орязването на субсидията на партията.

По-късно изгоненият от "Атака" Димитър Стоянов съобщи, че Калина Крумова всъщност не е подала молба за членство в ГЕРБ, а само държавната субсидия, която получава като депутат, да бъде прехвърлена към партията.
Премиерът Бойко Борисов заяви междувременно, че отцепниците от "Атака" и техните субсидии не са нужни на партията му.