Президентът на Руската Федерация Владимир Путин заяви на традиционната си годишна пресконференция, че работата на лидера на американската държава Доналд Тръмп подлежи на оценка не от него, а от американския народ, предаде РИА Новости.

Според Путин, "ние обективно виждаме някои достатъчно сериозни постижения даже за този неголям период от време, през който Тръмп работи".

"Вижте ръста на пазарите - това говори за доверие на инвеститорите към американската икономика, а следователно и към действията на президента в тази сфера", отбеляза руският президент.

Путин смята, че президентът на САЩ не е в състояние да изпълни някои от предизборните си обещания, в това число и по отношение на Русия, заради вътрешни ограничения в самите САЩ.

"Има неща, които той би искал да направи, но засега не успя - здравната реформа, някои други направления. Между другото, във външната политика той говори за подобряване на отношенията с Русия. Очевидно е обаче, че даже и искрено да желае това, засега не е в състояние да го направи заради известни ограничения", изтъкна Путин.

Путин: Искам модерна Русия с гъвкава политическа система>>