Организаторите на днешната демонстрация са нарекли проявата "Г-20: Добре дошли в ада" и очакват в нея да се включат до 10 000 души, много от които според полицията са готови за прояви на насилие, съобщиха Асошиейтед прес и ТАСС, цитирани от БТА.

Хамбург подсилва полицейските си сили с подкрепления от други части на Германия, подготвяйки се за срещата, която ще се състои утре и вдругиден. В града ще бъдат разположени 20 000 полицаи, които ще се грижат за сигурността по улиците, в небето и по водните пътища.

Полицията каза, че шестима човека са били временно задържани в Хамбург вчера вечерта и през нощта при протести срещу срещата на Г-20.

Според органите на реда за момента обстановката е сравнително спокойна, но не е ясно дали ще остане такава довечера и през нощта.

През изминалата нощ при пожар в автосалон на "Порше" в Хамбург изгоряха осем автомобила. Според следователите на мястото са намерени достатъчно улики, че става дума за палеж, вероятно свързан с форума на Г-20.

Днес в Хамбург трябва да пристигне влак с противници на Г-20 от цяла Европа, който тръгна вчера от Базел. По данни на полицията на междинните му спирки не са регистрирани нарушения на обществения ред. На границата с Швейцария 33 пътници не са били допуснати да влязат в Германия.

Още преди заминаването на влака полицията иззе от някои противници на Г-20 противогази, респиратори и защитни очила.