„По отношение на децата никой няма право на безразличие“, каза председателят на ПП „Република БГ“ Георги Василев, който направи лично дарение от 10 000 лв. по програмата „Топъл обяд“ на Българския червен кръст.

Той разговаря с председателя на организацията д-р х.к. Христо Григоров, който разказа за инициативата, насочена към децата, които отпадат от училище поради социални причини или развиват заболявания поради непълноценно хранене.

Вярвам, че дарителите и доброволците по тази програма ще стават все повече, защото сме обединени от най-човешката кауза - да помогнем на децата в неравностойно положение да растат здрави, да осигурим поне малко спокойствие за техните родители.“, каза Георги Василев при връчването на дарението.

Програма „Топъл обяд” се реализира в рамките на Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК вече десета година и някои от големите български компании и частни дарители.
Основната цел на ''Топъл обяд'' е да подпомогне деца в неравностойно положение и чрез топлия обяд да ги върне в училище.  Те получават безплатен обяд всеки ден през учебната година.
Осигуряването на храна на някои особено нуждаещи се ученици чрез включването им в проекта „Топъл обяд” е единствената възможност те да посещават редовно учебните занятия. 

На събитието от страна на „Република БГ“ присъстваха още: Здравко Попов, политически секретар на партията, Владимир Георгиев, орг. Секретар, Боян Петров и Иво Петров, членове на Националната комисия.
От страна на БЧК присъстваха още: Доц. д-р Красимир Гигов, ген. директор на БЧК, Петранка Недялкова, директор на столичната организация на БЧК, Гинка Луджева, директор „Връзки с обществеността“, Димитрина Попова, началник отдел „Връзки с обществеността”