Препоръката от САЩ направи Американската комисия за безопасност на потребителските стоки, предадоха световните агенции, на които се позова БТА.

В изявлението на комисията се съобщава, че работи със "Самсунг", за да се обяви официално изтегляне на устройствата от експлоатация. Агенцията се опитва да установи дали ще е достатъчно обезщетение за потребителите "Самсунг" или магазините, които продават продуктите на фирмата, да им предоставят друг смартфон "Галакси ноут 7", съобщава Ройтерс.

Проблемът се крие в използваната батерия, съобщава ТАСС. Неотдавна е получена информация, че тя може да предизвика пожар по време на зареждане или при нормална експлоатация.

"Самсунг" препоръча на южнокорейските си клиенти да спрат да използват новите смартфони Галакси Ноут 7 (Galaxy Note 7), които компанията изтегля в световен мащаб, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

В изявление, публикувано на сайта на компанията, "Самсунг" съветва притежателите на новите устройства да посетят центровете за обслужване на клиенти, за да наемат телефони за временна употреба.

"Самсунг" планира от 19 септември да започне да предоставя смартфони "Галакси Ноут 7" с безопасни батерии.

Миналата седмица концернът обяви планове да изтегли 2,5 милиона устройства от новия модел от редица пазари, след като разследване установи дефекти при литиево-йонните батерии, произведени от един от неговите доставчици. Компанията потвърди 35 случая на самозапалване, повечето от които са станали по време на зареждане на батерията.