КАТ ни дебне вече и отзад

stat
08:15  |  24 юни 2009 / Автор Лилия Чалева /  
Катаджиите вече са готови да засичат нарушителите и превантивно Катаджиите вече са готови да засичат нарушителите и превантивно
Сн.: Bulphoto

Нов супермодерен радар с камера, която снима в движение на 360 градуса, хвърля КАТ в битката срещу незаконните ралита в София, пише в. "24 часа".
Техниката е монтирана на патрулна кола и е в действие от 2 седмици, като тя "заковава" нарушители на пътя и през деня, и през нощта. Суперрадарът засякла лъскав "Шевролет Корвет" с американска регистрация да прелита със 163 км/ч по Околовръстното шосе миналия четвъртък. До дни шофьорът, който е чест посетител на незаконните ралита край кв. Бояна, ще получи покана по пощата да отиде в КАТ, където ще му пуснат на запис от нарушението.
Без модерната машина за катаджиите беше трудно да ловят незаконните състезатели, защото дори и да ги засекат с радар, те изобщо не спирали.
"Не ги чакаме да почнат да се състезават, а действаме превантивно, като ги проверяваме на сбирките им по бензиностанциите. Натиснат ли педала на газта, и да тръгнем да ги спираме, те не се подчиняват, а техните коли са много по-бързи от нашите и нямаме никакъв шанс да ги настигнем", споделя инспектор Иво Кирилов - началник на звено "Пътен контрол" в столичното Осмо РПУ.
Студенти, деца на богаташи, автокрадци и наркодилъри на възраст от 18 до 27 г. са най-честите участници в незаконните гонки, разказват полицаи. Състезателите си пишели имената и кръвните групи по страничните стъкла, както го правели истинските пилоти, забелязали са униформените. При една от проверките преди седмица сред младежите, които практикуват опасното хоби, имало момче с последен модел БМВ седма серия за над 200 000 лева.
При някои от гонките пък се правели огромни залози до 20-30 000 лева само за едно надбягване. Средната скорост, която вдигат незаконните пилоти, пък е между 200 и 250 км в час.
Последно в


Възражда ли се нацизмът в Европа?

Засилването на крайнодесните течения беше отбелязано от европейски експерти като един от водещите рискове пред Стария континент.