Трите сигнала за пламнали коли са постъпили в полицията между 01.00 и 02.30 часа. Пред бл. 50 в кв. “Младост 1” са изгорели пет коли, минута по-късно е сигнализирано за три подпалени автомобила в кв. “Слатина”, а към 2.38 ч. е получен сигнал, че още две возила горят в кв. “Модерно предградие”, уточняват от МВР.
Сигналът за пожара в "Младост 1" е бил получен в 00.26 минути. Изгорелите коли са били паркирани пред блок 50. Два пожарникарски екипа са потушили огъня. По непотвърдена информация една от колите е била подпалена, а останалите 4 са пламнали покрай нея.
Трите автомобила, горели в „Слатина”, са били паркирани близо до блок 53, предаде “Фокус”. Едината кола е „Лада нива”, е със служебен пропуск за Министерството на външните работи. Тя е леко обгоряла от лявата страна. Другите две коли, които са сериозно обгорели, са "Фолксваген голф” и „Фиат”, предаде ВulРhoto.
Изясняването на причините за трите палежа продължава, заявиха от МВР. "Няма установена връзка между трите палежа на автомобили в столицата. До този момент няма задържани по случая. Реално са запалени три коли, докато останалите седем са изгорели покрай тях", заяви по-късно на пресконференция комисар Стоян Велчев - заместник-директор на СДВР, цитиран от “Фокус”. Той уточни, че два от автомобилите са били собственост на криминално проявени лица, само собственикът на подпалената в „Младост” кола не е известен на полицията. Останалите двама собственици - на запаления в кв. „Слатина” - "Фолксваген Голф” и на джип „Паджеро” - в ж.к. „Модерно предградие”, са известни на полицията, съответно за наркотици, хулиганство, шофиране в нетрезво състояние и за измами. Вероятната причина за палежите е разчистване на сметки. До този момент няма задържани за палежите.
По думите на комисар Велчев, от началото на месеца в столицата има регистрирани 26 палежа на коли, като нито едно от престъпленията не е разкрито.
Вижте още снимки