Около 2.30 часа в понеделник Галев и брат му Александър подали сигнал в полицейското управление в Самоков, съобщиха от МВР. По техни думи, малко по-рано било стреляно по автомобил “Фолксваген Голф”, с който пътували. Карал Галев, въпреки че колата на е на брат му. Футболният бос разказал, че двамата се движели от Боровец към село Бели Искър.
По непотвърдена информация е стреляно два пъти по колата, съобщи Дарик радио.
Няма пострадали при инцидента. По-късно е подадена жалба в районното управление. На сутринта на мястото е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство, работата по случая продължава, уточниха от МВР.
През 2002 година Галев беше арестуван заради отвличане на две момичета от бар в Боровец. Жена от заведението тогава сигнализирала полицията, че Галев насила е вкарал девойките в колата си. Полицаите открили Галев в апартамента му в столичния квартал "Света Троица". Едно от момичетата подаде жалба, че е било отвлечено от Юри Галев. Другото обаче заяви, че се е качило по собствено желание в колата.
Година по-рано футболният бос отново беше обвинен за отвличането на 31-годишен мъж пред Трета градска болница в София заради неиздължен заем. Тогава Галев дори беше обявен за издирване от полицията.
И в двата случая обаче вината му не беше доказана в съда.
През септември миналата година около президента на "Рилски спортист" отново се разшумя, след като наби съдията на мача на юношите старша възраст срещу ЦСКА.
На местните избори през 2007 г. Юри Галев бе избран за общински съветник в Самоков от листата на партия "Атака".