"Разбира се, тогава няма да има по три часа на ден в национална телевизия възможност да си прави своята политика", казва Бойко Борисов, според стенограмата от срещата, цитирана от Агенция "Фокус".

"Демокрацията е хубаво нещо, но е виден конфликтът на интереси, защото никоя друга партия няма възможност по национална телевизия, иначе всяка партия може да си направи телевизия и да си говори по цял ден, но в национална телевизия по три часа - час и малко вечер и час и малко на обяд - всеки ден - да биеш срещу правителството и това да се приема за нормално?!

Но, както виждате, години наред е така. Отиде ли на избори, той няма да може вече да го прави. Ние, ГЕРБ, нямаме притеснения от Слави Трифонов - когато искате, тогава правете референдума", заявява премиерът.

"Но това да ни се вменява, излиза, че имаме притеснения от него. Затова държа това, ако може, да бъде променено. Държа, защото не искам, омръзна ми да ме е страх от Татяна Дончева и Слави Трифонов, което е абсурд! С Татяна Дончева съм се явявал на избори, резултатът беше 70:30%. Нека да дойде и другият, добре да е дошъл”, коментира още Борисов.

В срещата участие взеха представители на парламентарните групи на ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ.

Срещата бе предизвикана от последните промени в Изборния кодекс, които породиха недоволство в страната и чужбина на граждани, които са против разделянето на референдумите и изборите, задължителния гласуване и решението на депутатите сънародниците ни в чужбина да гласуват единствено в посолствата и консулствата.

АНКЕТА: Стабилна ли е коалицията, според вас?