Те са се натъкнали на 11 четириноги, отглеждани в мизерия, без ток и вода, и хранени с трици.

В края на март във фондация „Анимал Хоуп Варна” постъпва сигнал за страдащи, виещи и измъчвани кучета в аксаковското село Куманово. Природозащитната организация търси за съдействие фондация "Лъки Хънт" и така се прави проверка на място. В къщата те се натъкват на шокираща гледка в имота на възрастен мъж – кучета в тежко състояние, а в градината - 5-6 гроба на животни, разказа пред Дарик радио Светла Димитрова от "Анимал хоуп Варна".

Със съдействието на полицията, кученцата доброволно са предадени на "Лъки Хънт" и са настанени в тяхната клиника. Борбата им за връщане към нормалния начин на живот ще бъде дълга, тъй като проблемите вследствие на ужасния начин на живот не са малко.

Причината възрастният мъж от Куманово да събира животните в имота си остава неясна. Първоначалната информация е, че ги яде, но това се оказват съседски преувеличени твърдения.

Поредният случай на кучешки "концлагер" във Варненско е разкрит само месец след палежа на кучкарника на „Анимал Хоуп Варна”. При инцидента в местността Боровец загинаха две кучета, а други няколко четириноги все още се възстановяват от тежките поражения по телата си.

Междувременно зоозащитниците вече подготвят новия си приют. Той ще събере на едно място десетки животни - не само кучета, а и котки. Локацията на новия животински приют остава тайна. Съображенията за сигурност за заради палежа на предишния им кучкарник.

Миналата година беше открит нелегален развъдник за ловджийски кучета.