Върховният касационен съд взе окончателно решение по делото, заведено от Валери Симеонов срещу Слави Трифонов, отсъждайки в полза на водещия.

Делото между двамата е заради направеното журналистическо разследване, излъчено в "Шоуто на Слави" на 19.04.2017 г.. Валери Симеонов твърдеше, че е невярно твърдението, че в притежавания от него мотел "Козият рог" се настаняват български военнослужещи и съответно техният престой се плаща от българската държава, което, предвид държавния пост, заеман от Валери Симеонов, е явен конфликт на интереси. Съдът е постановил решението си вчера, съобщиха от екипа на водещия.

В решението на съда обаче се казва, че "е установено, че собственик на мотел "Козият рог" е "Скат ООД" и че " в посочения период са настанявани военнослужещи Сухопътни войски - 42-ри механизиран батальон, Бригада механизирани сили, Сухопътни войски, Военно формирование 14200, Военно формирование 52740, батальон за логистично осигуряване, 2-ри Батальон, военно формирование 22180".

Установено е и от Търговския регистър, че Валери Симеонов притежава 90% от "Скат ООД".

Затова ВКС постановява, че "изложените факти от Слави Трифонов са истински, проверени в хода на изготвяне на репортажа и доказани в хода на съдебното производство."

Затова осъжда Валери Симеонов да заплати на Слави Трифонов всички разноски по делото.