12-годишно момиче предяви граждански иск за 150 000 лева срещу баща си Атанас Стоянов, заради когото майка й се самоубила. Делото срещу мъжа, който малтретирал физически и психически по особено жесток начин съпругата си Стоянка в продължение на години, се гледа от Пловдивския районен съд днес.

Семейството живяло в две пловдивски села - Дълго поле и Ръжево Конаре. Според обвинителния акт, от 2014 г. до май 2017 г. Атанас Стоянов, който се занимава с фермерство, системно пребивал жена си, довеждайки я до пълно отчаяние. Стоянка направила два опита за самоубийство с хапчета и препарат за растителна защита, но успели да я спасят.

На 13 май 2017 г. тялото на жената било намерено в местност край Ръжево Конаре. Срещу Стоянов е повдигнато обвинение за жестоко отношение към брачната му партньорка. Действията на мъжа са били последователни и с пряк умисъл да я подтикне към фаталното решение, твърди прокуратурата.

Днес Атанас Стоянов се яви в съда с двама защитници и настоя процесът да се гледа при закрити врати, за да не стават публично достояние подробности от интимния му живот, съобщи "24 часа". Мъжът бе придружен и от по-голямата си дъщеря Милена. 

Адвокатката на по-малката му дъщеря Поля - Теменужка Кривчева, която е назначена за нейн особен представител, пък внесе граждански иск за 150 000 лева. Самото момиченце не присъства в съдебната зала. 

По настояване на адвокатите на обвиняемия делото бе върнато на прокуратурата за четвърти път, след като се установи, че са допуснати процесуални нарушения.