41-годишният брат на актьора Димитър Рачков - Петър, ще лежи над 3 години в затвора при строг първоначален режим за разпространение на наркотици.

До присъдата, постановена от Окръжния съд в Бургас, се стигна след постигнато споразумение между Окръжна прокуратура - Бургас, Петър Рачков и неговия защитник.

На подсъдимия бе наложено наказание от 1 година и 3 месеца "лишаване от свобода" при първоначален "строг" режим на изтърпяване и глоба в размер на 5 000 лв. Съдът приведе в изпълнение и наказание по друго дело на подсъдимия в размер на 1 година и 11 месеца, чието изпълнение е било отложено за изпитателен срок от 4 години.

Така общият размер на наказанието на 41-годишния бургазлия стана 3 години и 2 месеца.

Петър Рачков се призна за виновен в това, че на 15 август 2020 г., в Бургас, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение на високорискови наркотични вещества - метамфетамин и амфетамин, на обща стойност 40.29 лв. В съдебното заседание подсъдимият призна вината си и се отказа от разглеждането на делото по общия ред.

Окръжен съд - Бургас намери, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и на морала, поради което следва да бъде одобрено.