16-годишен от с. Боянци отива на съд заради опит за убийство на свой съселянин, съобщиха от окръжната прокуратура в Пловдив.

Инцидентът е станал на 28 юли м.г. в населеното място. Две враждуващи групи се сбили на улицата с дървени колове, метални тръби и др. предмети. Поводът за мелето бил, че предишния ден по време на футболен мач двама местни жители си разменили удари.

Пострадалият Атанас Бошнаков бил в заведение със свой приятел, когато започнал масовият бой. Той чул виковете, станал и тръгнал да разтървава участниците.

"Спрете, спрете", намесил се 49-годишният мъж. В суматохата получил удар с дървен кол в рамото от друг и се обърнал, за да му вземе тоягата.

Докато двамата я дърпали, към гърба на Бошнаков се приближил 16-годишният Наско Тодоров. Момчето пристигнало на мястото с родителите си, като носело в ръцете си

сабя. Вдигнало я и силно ударило по главата Бошнаков. Чул се шум от счупването на черепа и Тодоров паднал на земята, облян в кръв.

Наско се изплашил и хукнал към дома на баба си. Там скрил сабята до външната чешма. Боят между групите бил преустановен от полицията. Лекарите успели да спасят живота на Бошнаков.

Тодоров е с мярка за неотклонение "Под надзора на инспектор от детска педагогическа стая". Наказанието, предвидено в закона и след редукцията за непълнолетни, е до 5 г. затвор.