В неделя терорист-камикадзе се взриви на жп гарата във Волгоград, а в понеделник бе взривен тролейбус. По последни данни жертвите на терористичните нападения са 34 души, а пострадалите са около 100, над 60 от които остават в болници във Волгоград и Москва, съобщи РИА Новости.

Вижте снимки от посещението на Путин>>>

Руският президент пристигна във Волгоград рано тази сутрин, като проведе съвещание в областната администрация за борбата с тероризма. В него участва и директорът на Федералната служба за сигурност на Русия Александър Бортников.

Мерзостта на престъпленията, които бяха извършени тук, във Волгоград не се нуждаят от коментари. С каквото и да са мотивирали постъпката си престъпниците, те нямат никакво основание да извършват престъпления срещу граждани, особено жени и деца”, заяви Путин.

По пътя към болницата, държавният глава спря, за да положи букет червени рози на мястото, на което беше взривен тролея. На мястото на трагедията има множество цветя, горят свещи и са оставени донесени детски играчки.

В лечебното заведение Владимир Путин разпита лекарите за състоянието на настанените за лечение и поговори с част от пострадалите. Сред хоспитализираните има както служители на органите на реда, така и местни жители.

Една от пациентките благодари на руския президет за вниманието и го увери, че "волгоградчани имат силен дух и не мога лесно да ги сломят".

В отговор Путин й пожела да оздравее и поздрави с настъпилата Нова година.