Таксиметров шофьор от Лондон почина в болница, след като пътник, който не искал да си плати сметката, го наплюл и заразил с коронавирус, съобщава британският таблоид The Mirror.

На 22 март 61-годишният Тревър Бел е карал пътник в района на лондонския Стратфорд. Мъжът отказал да плати на шофьора девет паунда и го наплюл с думите: "Имам коронавирус, а сега и ти".

След инцидента състоянието на Бел се влошава, той развива симптоми на инфекция. Няколко дни по-късно мъжът е хоспитализиран и в продължение на три седмици се бори за живота си в болницата. На 18 април Бел издъхва.

Приятел на таксиметровия шофьор Дамян Бригс каза, че Тревър наскоро е станал дядо. "Той беше забавен човек, който винаги намираше начин да накара другите да се усмихват и да забравят за проблемите", каза той. "Тъжно е, че се зарази по време на работа", подчерта Бригс.

На страницата на уебсайта GoFundMe роднините на починалия успяха да съберат шест хиляди паунда - два пъти повече, отколкото беше планирано, за да платят за погребението му и да организират помен.

По-рано беше съобщено, че служителка на железопътната билетна каса в Лондон е починала, след като пътник, заразен с коронавирус, я е наплюл. Нейният колега съобщи, че те са работили без предпазни средства.