Специална комисия, съставена от депутати на опозицията, ще разследва побоя на 30 ноември. Особено внимание ще се обърне на пострадалите журналисти, информира bTV.

Към днешна дата ние като комисия, защитаваща свободата на словото, разглеждаме 23 такива случая”, обясни Микола Томенко, депутат от партия Отечество, председател на комисията.

От управляващата партия твърдят, че те също разследват инцидентите. Според тях обаче опозицията преувеличава. Те сравниха протестите и обвиненията за изчезнали хора с грип.

Това прилича на 2009 година, когато предишното правителство твърдеше, че у нас има свински грип и стотици умират, а всъщност никой не беше проверил от какво са умрели тези хора.

Имаше паника и хаос. Днес на опозиционните лидери също им трябва хаос в страната, смята Николай Жук, депутат от Партия на регионите.

А на площада от днес има и църква. „Молим се за мир, за мирно решение след това изпитание, молим се за нашата държава и за хората, на които са нужни нашите молитви”, каза свещеникът отец Витали.

Протестиращите вече са си направили и приложение за мобилен телефон, което показва къде има протести и полиция. На картата излизат и протестните автопоходи, които вече се провеждат всяка нощ.

И днес протестиращите напразно чакаха Янукович пред президентството. Изненадващо той се оказа на извънредна визита в Москва, за да се срещне с Владимир Путин.

Освен протестите в Киев за пореден ден тук се проведе и контрапротест в подкрепа на президента Янукович.