Щетите от пожара и последвалия взрив на италианската магистрала А14 край Болоня възлизат по предварителни оценки на 10 милиона евро. Това съобщи телевизия РАИ нюз 24, като се позова на местните власти, предаде ТАСС.

Съветник в службата за гражданска защита в Болоня заяви, че щетите, нанесени по два автосалона, се оценяват на 5 милиона евро. "Има и магазини и жилищни домове", каза той. Съветникът добави, че предстои да бъдат оценени и щетите по две училища, оказали се в засегнатата зона.

Преди това италианският министър на инфраструктурата и транспорта Данило Тонинели съобщи, че възстановяването на разрушения мост ще възлезе на около 1 млн. евро и ще продължи най-малко пет месеца.

При тежката катастрофа в понеделник и последвал взрив на цистерна край италианския град Болоня бяха ранени 145 души, сред тях и седем български единайсетокласници. На място загина шофьорът на цистерната.

Основната версия за инцидента е, че шофьорът на камиона е заспал зад волана. Автомагистралата вече е отворена за движение.