Американската столица Вашингтон удължи въведените с цел противодействие на коронавируса ограничителни мерки до 8 юни, предаде Ройтерс, като цитира кмета Мюриел Боузър.

Досега се очакваше срокът на действие на наложените мерки за изолация, целящи да сложат край на разпространението на коронавируса, да изтече на 15 май, допълва БТА.

Кметът на Вашингтон Мюриел Боузър допусна възможността карантината в столицата на САЩ да бъде премахната по-рано от досегашния срок, като заяви, че това зависи от определени показатели, включително спад на случаите на заразяване в продължение на 14 дни и ниско равнище на предаване на болестта в продължение на три дни.

Решението беше взето в момент, когато Белият дом подканва щатите да отворят отново предприятията, а експертите по обществено здравеопазване призовават за предпазливост, припомня Ройтерс.

Засега във Вашингтон са регистрирани 6584 случая на коронавируса и 350 смъртни случая. Съседните щати Мериленд и Вирджиния, където живеят много от служителите на федералното правителство, предприеха частични мерки за отмяна на ограниченията и отваряне на някои магазини и предприятия. Повечето предградия в близост до Вашингтон обаче остават затворени.