Резултатите идват преди втория тур на президентските избори на Бразилия на 26 октомври, съобщава Ройтерс, на която се позова БТА.

Според проучванията Невес има подкрепата на 46% от анкетираните спрямо 44% за Русеф. Разликата е в рамките на допустимата статистическа грешка.

На първия кръг на президентските избори, който се състоя в неделя, лявата Дилма Русеф спечели 41,6% от гласовете, а Невес получи 33,6%.
 
Еколожката Марина Силва заяви, че все още чака отговори за някои политически ангажименти, които иска от Аесио Невис преди да го подкрепи за втория тур. Сред ангажиментите, които Силва иска от Невис, е защита на правата на бразилските индианци и безимотните селяни, нещо, което не присъства в неговата програма за управление.
 
Документ със списък от искани от Силва ангажименти ще бъде връчен на ръководството на предизборния щаб на Невис днес.
 
Силва, която остана трета на първия тур на 5 октомври, получи 22 милиона гласа, повечето от които могат да се прехвърлят към Невис, ако тя твърдо изрази подкрепата си за него. Това би повишило шансовете му да победи Дилма Русеф. Разликата между двамата се изчислява на 8 милиона гласа.