Мъж откри масова стрелба по хора в руския град Екатеринбург и рани двама души -  дете и служител на Националната гвардия на Русия, съобщи ТАСС.

По предварителни данни стрелецът е бивш полицай. Той открил стрелбата от балкона на своето жилище на четвъртия етаж. Предполага се, че е стрелял с ловно оръжие - карабина Saiga, съобщи Риа Новости.

Няколко часа мъжът не беше задържан, докато полицията не евакуира обитателите на сградата.  Това стана с помощта на специален отряд за бързо реагиране на Националната гвардия, изпратен на мястото на стрелбата. В крайна сметка стрелецът беше арестуван.

"Специален отряд на Росгвардия, въпреки огневото противодействие, задържа заподозрения, без да произведе нито един изстрел", каза представител на правоохранителните органи.

По думите му задържаният не е получил наранявания. Мъжът е произвел най-малко 10 изстрела срещу служителите на Националната гвардия.

Властите заявиха, че операцията по задържането на стрелеца е приключила, след като домът му е бил щурмуван от специален отряд за бързо реагиране. Съобщава се, че той е бил пиян.

От здравните власти потвърдиха, че има ранено в стомаха момиче, което е в много тежко състояние, и мъж, който не е пострадал толкова сериозно - прострелян е в крака, но също е в болница.