Бридоу, която е майка на две деца и живее в предградие на Детройт, води съдебна битка с бившия си съпруг, който пък настоява сина им да бъде ваксиниран. Съпрузите са разделени от 2008 година.

Първоначално жената се съгласила имунизациите на момчето да бъдат направени през ноември и адвокатът й подписал споразумението. По-късно обаче 40-годишната майка променила решението си. 

По думите на Ребека Бридоу, ваксинирането е против нейните убеждения, затова поема всички последствия от решението си. Тя заявила пред съда, че е добра майка и прави всичко за доброто на децата си.

Съдията по делото Карън Макдоналд обаче счела действията на американката за неуважение към съда и постановила 7 дни затвор. Освен това временното попечителство над момчето е дадено на бащата.

"Аз разбирам, че обичате децата си. Но това, което считам, че не разбирате е, че синът ви има двама родители и бащата също има думата. Също така разбирам, че не се интересувате от заповедите, които вече подписахте", обърна се към Бридоу съдийката.

Федералното правителство не контролира имунизацията на американските деца, но издава препоръки. Изискванията се определят от властите в съответните щати. 

АНКЕТА: Ваксините трябва да са... ?