Бизнесът обича черното - цветът на корпуса е, да, черен. Горният капак е с магнезиево покритие, което пази от неволно надраскване или нараняване на повърхноста. Въобще, като цяло може да се каже, че тези модели са проектирани за дълъг живот и здраво използване. Изключително удобната клавиатура с удвоен размер на клавишите "Esc" и "Del", релефен тъчпад и "запазената марка” - невероятното червено топче TrackPoint, както и "тихи" при натискане бутони за емулиране мишката. Благодарение, на големия си размер, всички клавиши и бутони са оразмерени отлично, останало е дори място за говорителите от двете страни на клавиатурата.

Дисплеят е с класическата за този размер резолюция: 1366х768 пиксела (за моделите с вградено видео) и 1600x900 пиксела за моделите с отделна графична карта, с LED подсветка и матово покритие (налага се в последно време, защото не позволява да се получват отблясъци и отражения). Въпреки, че ThinkPad T510 е бизнес модел, не са пренебрегнати и мултимедийни забавления. Високопроизводителен процесор от последно поколение - Intel i5-520M и 2 GB бърза DDR3-1066 памет, вграден четец за 5 вида флаш карти, FireWire порт, 4 USB конектора (един от тях съчетан с eSATA порт) и уебкамера. Ще останете очаровани от възможността за автономна работа на ThinkPad T510 - дори със стандартната 6-клетъчна батерия можете свободно да работите до около 5 часа без електрически контакт наблизо. Ако и това не ви стига, имате опция да сложите и още по-голяма батерия и да увеличите времето за работа до внушителните 18 часа!

Безспорно най-ценното нещо в един бизнес лаптоп са данните. В ThinkPad T510 е реализирана цялостна защита, така че в нито един миг да не се притеснявате от евентуални проблеми, свързани със загубата им. Физическата им сигурност е поверена на задължителната за сериозните модели на Lenovo roll cage - супер здрава защитна клетка, която обгражда важните компоненти на системата. За оторизирания достъпът до информация се грижат пароли на няколко нива и четец за пръстови отпечатъци. В самият BIOS и операционна система няколко отделни приложения и хардуерен Security chip гарантират, че ценната информация няма да попадне в чужди ръце дори при загуба или кражба. Моделът се предлага с 3-годишната международна гаранция, предоставена от Lenovo.

Lenovo ThinkPad W510 е предоставен за тест на сп. HiComm от IBS Bulgaria.

Виж снимки на модела
Технически спецификации:
Процесор: Intel i5-520M, 2.4 GHz, 3 MB cache
Памет: 2 GB DDR3-1066
Видеокарта: Intel 5700MHD
Дисплей: 15.6” HD 1366х768 пиксела с LED подсветка
Твърд диск: 320 GB, SATA
Операционна система: Windows 7 Professional 64-bit
Тегло: 2.57 кг
Цена: 2461 лв. с ДДС