Начинанието е в областта на широколентовите интернет услуги, ноу-хау идва от сектора на LAN операторите в България, а в Индия стартира под марката "X3ME" ("Екстрийм"). Общият проект е представен на най­-голямото ИКТ изложение в Южна Азия - "Convergence India", което се провежда в Ню-Делхи между 23 и 25 март 2010 г.

Бизнес начинанието се основава на успешния опит на българския екип в областта на интернет услугите. Партньори са още двама пионери на българския интернет - създателят на системата за управление на LAN ‐оператори IPACCT Боян Бонев и Антоан Милков, основател на интернет доставчика "Технолинк” и на компютърните клубове "Матрицата”.

Проектът интегрира най-новата разработка на "Sigma Designs" за предоставяне на широколентови услуги върху коаксиални кабели EOC със системата за управление на широколентови услуги IPACCT.

"Отправяме се към Индия, където бумът на интернет тепърва предстои. Задачата е доволно предизвикателна предвид колосалния мащаб - само градовете с население над 1 милион жители са повече от 40, a средната класа се очаква да достигне половин милиард души в рамките на това десетилетие”, сподели Николай Горчилов. В Индия 50% от населението е под 25-годишна възраст. Младите хора все повече търсят западния стил на живот и, разбира се, търсят забавления.

"От опит знаем колко мощен източник на забавления е интернет. Предстои мащабен ръст - едва 7 милиона души в Индия ползват броудбанд от общо 300 милиона градско население. Затова интересът на инвеститори - и местни, и чуждестранни - е огромен", допълни Виктор Францес.

Със своите 200 мегабита в секунда и ниска цена, EOC (Ethernet over Coax) е значително по­‐добра от познатата и в България технология DOCSIS. "Sigma Designs" има стратегически интерес в Индия, където предлага EOC заедно с българската разработка за управление на броудбанд услуги IPACCT, представлявана от "X3ME".
По преценка на американската компания, тя е изключително подходяща за индийския пазар, тъй като е с много добро качество при адекватна цена.

Индия има перспективи да стане петата икономическа сила в света до 2025 г. В последното десетилетие брутния вътрешен продукт на страната е нараснал с 44%. Очаква се в следващите 15 години средната класа в Индия до достигне 600 милиона души. Според последния доклад на индийския регулатор, около 50 милиона души ползват интернет по различни начини и технологии. На този фон, абонати са само 14 милиона, а 7 милиона са тези, които ползват широколентови услуги със скорост над 256 kbps.