От HP са наясно с тази закономерност и затова са се опазили от недостатъците на този тип продукти, като са посрещнали дори най-високите изисквания на потребители с всевъзможни интереси. TouchSmart tm2 е наистина забележителен продукт, защото е ново поколение устройство, което впечатлява както с оригиналния си вид, така и с "щедрите технически спецификации", които ще са от полза както на бизнесмени, така и на привържениците на мултимедийните приложения.

Първото, което привлича погледа ви към този 12.1-инчов лаптоп, е солидната му конструкция. Корпусът му е изработен от алуминиева сплав, а върху капака има гравюра - тя е предвидена да се хареса на потребителите и от двата пола. Лаптопът изглежда по-голям от повечето си конкуренти в този клас - това е положително качество. Все пак малкото устройство не би трябвало да ви ограничава по какъвто и да било начин. Дисплеят е в съотношение на страните 16:10, тоест имате по-голяма работна площ. Второ, лекото удебеление на дъното му позволява по-добро охлаждане на хардуера, като в същото време прави машината по-удобна за носене като таблет. И накрая, мощната батерия е направо изумителна. Ще ви служи до 9 часа при обичайно натоварване на системата, като това не е само на хартия!

Управлението на TouchSmart tm2 може да става по толкова начини, че човек действително се чуди откъде да започне. Нека да е със стандартното: клавиатурата и поставките за ръце са удобни и със защита от по-невнимателни действия - били те силен натиск или неволно разливане на течности. Оптималното разстояние между клавишите е сметнато прецизно. Тъчпадът е на върхово ниво - ако сте работили с каквато и да било модерна машина, знаете колко важен може да се окаже заместителят на мишката. Дисплеят е капацитивен и поддържа мултитъч команди - можете директно с ръка да увеличавате изображения, да ги завъртате, да пишете върху виртуална клавиатура. Ако не сте свикнали или не обичате да оставяте петна по екрана? Няма проблем! Поддържа се и работа със стилус. Сензорите са толкова чувствителни, че електронната писалка работи дори на известно разстояние от екрана. Не се очаква да прилагате никаква сила.

Машинката е оборудвана с двуядрен процесор и добра видеокарта на ATI, която варира според конкретния модел, но във всички случаи ще ви върши работа за офис приложения, филми и дори много игри. Операционната система е Windows 7, към която са добавени специални приложения за мултитъч - например Paint, графичен софтуер на Corel. Максималната разделителна способност на дисплея е 1280x800 пиксела, подходяща и за HD видео. Двуядреният процесор е с нисък разход на енергия. Машинката на HP е със стабилна конструкция и ниско тегло (малко над 2 кг).

Виж снимки на модела

Технически спецификации и цена:
Процесор: Intel Core 2 Duo SU4100 (1.3 GHz)
Оперативна памет: 4 GB RAM
Видеокарта: (външна) ATI Radeon HD 4550 (512 МВ)
Свързаност: Wi-Fi: 802.11 b, g, n
Размери: 30.4 x 3.96 x 22.2 см
Тегло: 2.15 кг
Цена: 2099 лв.