Показаният за пръв път по време на изложението CES 2010 Andorid-смартфон от входен клас LG GT540 беше обявен официално от корейския производител. За разлика от своя събрат от среден клас LG GW620, този модел е изпълнен в "монолитен" форм фактор, като основната част на предния панел е заета от голям сензорен дисплей, допълнен със стандартните хардуерни бутони за основните функции.

Устройството е екипирано с широк набор от теми и уиджети, позволяващи висока степен на персонализация. Мултимедийната функционалност на комуникатора също е на висота. Апаратът може да се използва като пълнофункционален медиен плейър, който освен традиционните музикални формати поддържа и видео възпроизвеждане на DivX и WMV файлове. LG GT540 има също 3-мегапикселна цифрова камера с автоматичен фокус и слот за карти памет от тип microSD с капацитети до 32 GB.

LG GT540 като Andorid-смартфон поддържа и пълния набор от мобилни услуги на Google, включително с достъп до Google Maps, Google Search, Gmail, YouTube и Android Market. Очаква се да излезе на световния пазар през април, когато трябва да стане известна и цената му.