HP представи у нас нов компактен преносим компютър HP Mini 210, който е базиран на новото поколение процесори Intel Atom (платформата Pine Trail). Мини ноутбукът ще се предлага в червен цвят, а корпусът му е украсен с релефни геометрични форми, които са защитени от надраскване, благодарение на специалната технология на нанасяне HP Imprint Finish.

HP Mini 210 е базиран на платформа Pine Trail с 1,66 GHz процесор Intel Atom N450. Той е оборудван с 10,1-инчов дисплей, използва интегриран графичен модул Intel GMA 3150, 1 GB оперативна памет и е снабден с твърд диск с обем 160 или 250 GB. Комуникационните възможности на HP Mini 210 включват 10/100 LAN и Wi-Fi, както и допълнителната възможност за 3G връзка. Освен това са налични микрофон и уеб камера. Дебелината на корпуса на новия нетбук е 2,5 см, а тегло му е 1,1 кг.

HP Mini 210 идва с пакет специални софтуери: HP QuickWeb включва моментално HP Mini 210 и с отварянето на компютъра потребителят има достъп до чат, Интернет, Skype, уеб поща и снимки. Това позволя бързото довършване на започнатите документи или други синхронизирани файлове чрез клавиатурата, чийто размер е 93% от този на стандартните клавиатури.

Софтуерът HP QuickSync позволява автоматичната синхронизация, миграция, достъп и публикуване на съдържание между основния персонален компютър и новия мини ноутбук. Съдържанието може да се създава и изпраща в движение и безжично да се синхронизира на основния компютър в къщи. Приложението HP QuickConnect прави всички файлове достъпни от „облака" и подсигурява тяхното съхранение с автоматичен бекъп и синхронизация.

Софтуерът HP QuickStream използва Интернет, за да предава съдържание от основното PC до HP Mini 210, без да има нужда да се копират файловете отново. Чрез приложението HP CloudDrive се позволява виртуалното съхраняване на до 100 гигабайта информация.