Популярният сайт за онлайн карти и маршрути bgmaps.com въвежда нова услуга за мобилен телефон - услугата стартира за всички населени места, за които има подробни карти в bgmaps.com. Също така може да се открива всяко селище в България по име или пощенски код. Новите мобилни интерактивни карти са достъпни на български и английски език.

При ползване на услугата, потребителите ще плащат единствено за интернет трафик на мобилния оператор, към който са свързани, но не и за самата услуга, която е безплатна. Ако използвате WiFi - услугата щe напълно безплатна! Сайтът е максимално оптимизиран за мобилни телефони, така че трафикът да е минимален, съобщиха от разработчика Датекс. Например, една карта при екран 350х300 пиксела не надвишава 40-50 kB. Това прави разходите за трафик много по-ниски в сравнение с чуждестранните аналози.

До средата на годината в bgmaps ще бъдат включени подробни карти на всичките 253 града в България. Разработчикът ще предложи и нови безплатни услуги, като например: "Вземи карта за web”, "Намери маршрут с градски транспорт”, "Намери и резервирай хотел” и др.