Протест ознаменува поредно заседание по делото за убийството на 15-годишния Георги Игнатов преди 5 години в столичната Борисова градина.

Докато течеше процеса пред сградата на Съдебната палата в София се събра приятели и познати на убитото момче. Те донесоха портрет на жертвата и плакат с надпис "справедливост".

Вижте снимки >>

Подсъдим за смъртта на на 15-годишния Георги Игнатов е Йоан Матев, а процесът се гледа в Софийския градски съд.

Георги почина от прободни рани с нож, а подсъдимият за смъртта му беше задържан почти две години след трагедията.

Йоан Матев беше обвинен след показания на брат му, който отведе разследващите, включително и до оръжието на престъплението. Пред съда обаче Марсел Матев се отрече от показанията си и въпреки това прокуратурата твърди,че разполага с множество, макар и косвени, доказателства.

До този април Йоан Матев беше в ареста, но заради затварянето на съда по време на извънредното положение и неяснотата кога ще приключи съдебното следствие, съдът го пусна под "домашен арест". Той е със забрана да напуска страната, а мярката му за неотклонение се контролира с гривна за електронно проследяване.

Снимка: Булфото

Малко след като Матев излезе на свобода, приятелите и близките на Георги Игнатов се събраха пред Столичната съдебна палата. Днес отново го направи с настояване за наказание, съизмеримо с жестокото деяние.

Снимка: Булфото