Граждани в София се събраха за шествие под наслов "Справедливост за всички". Поводът - днес се навършват 5 години от убийството на ученика Георги Игнатов в Борисовата градина.

Деветокласникът беше наръган с нож в столичния парк на 2 юни 2015 г. След близо 2 години безрезултатно разследване, през февруари 2017 година полицаите задържаха 19-годишния тогава студент по право Йоан Матев. Оказа се, че брат му е завел разследващите до мястото, където според обвинението е хвърлил ножа, с който Георги е наръган в областта на сърцето.

След решение на тричленен състав на Апелативен съд - София, през април обвиненият за престъплението Йоан Матев беше пуснат под домашен арест, което възмути близките и приятелите на загиналото момче.

Гражданите са обединени и от смъртта на журналиста Милен Цветков, който загуби живота си в тежка катастрофа, след като автомобилът му беше отнесен на червен светофар от дрогиран шофьор навръх Великден. Протестиращите изразяват възмущението си от факта, че и за двата случая все още липсват адекватни присъди.

Шествието започна от мястото, където беше намушкан Георги Игнатов и продължи до Съдебната палата. Първоначално то трябваше да стигне до Народното събрание. "Целта е да се привлече вниманието на институциите и да не се забравят подобни случаи, само защото е минало време" - обяви организаторът на шествието за bTV.