До края на годината трябва да приключи ремонтът на градинката и да бъде пусната чешмата в софийския квартал "Княжево", където върти трамвай номер 5, обяви кметът Йорданка Фандъкова. Ремонтът предвижда две детски площадки, алеи, осветление и озеленяване. Напролет пък - реконструкция на трамвайното трасе, съобщи Дарик радио.

Недоволни граждани обаче посрещнаха кмета, която провери напредъка по градинката на обръщалото.

"Добре дошла, госпожа Фандъкова! Защо ни изоставихте хубавия квартал? Само една градинка не е достатъчна. Това, което се прави, всичко е хубаво, но "Княжево" е най-изостаналият квартал и трябва много още. Харесва ли ви като минавате от тук, което е входно-изходна артерия на града, тези руини, които са от двете страни на булеварда? Все едно сме в Сирия", възроптаха хората.

На свой ред кметът обеща на жителите на квартал Княжево ремонтирано трамвайно трасе и нови, по-бързи влакове. Реконструкцията ще започне следващата пролет:

"Това са около 100 млн. лева инвестиции, като повечето от тях са европейски средства, които успяхме да защитим, за да можем да подобрим транспортното обслужване. Това са огромни усилия за квартала, защото този квартал няма да е с метро, това е ясно. Но тук има най-доброто трамвайно трасе, обособено, което ще бъде на практика едно леко метро с новите трамваи и трамвайни линии", посочи столичният кмет.