30 души вече са загиналите на опасното място, съобщи БНР. Тази сутрин жители на квартала се събраха на протест. Сред тях беше и Иван Миланов, братовчед на загиналия на 17 юни Валери Цонев.

Много натоварен участък и това е единствената пешеходна връзка с пет линии на градския транспорт, които минават през Околовръстния път и през "Овча купел". Хората няма как да го заобиколят.
БДЖ каза, че този прелез там не съществува, на техните карти той е незаконен, това е жп магистрала, съответно всеки, който минава от там, извършва нарушение, затова нищо не е направено през годините, но хората минават оттам, стотици хора на ден. Буквално са на тълпи - майки с колички, бременни жени, възрастни хора. Искаме да се обезопаси това преминаване, каза Миланов.

Заместник-кметът по транспорт на София Любомир Христов ще бъде инициатор на среща с жителите на квартала и с управата на Национална компания „Железопътна инфраструктура" (НКЖИ), за да бъде намерено законно решение на проблема.

Следващата седмица планираме среща с колегите от НКЖИ, вероятно с представители на районната администрация, с представители на хората, които живеят в този район, за да можем да изясним всички гледни точки и да намерим възможно най-доброто решение.
От тук нататък задължение на НКЖИ е да обезопасят линията, включително и с поставяне на прегради, посочи Христов.