Барабанистът Калин Вельов написа емоционален пост в профила си във Фейсбук, с който се обръща към приятелите си и "всички непознати".

В него той категорично обявява, че не е политик, а се поставя като музикант, който има последователна позиция и кауза от години "да бъде чут гласът на музикантите и цялата артистична гилдия по високите етажи на властта в държавата".

"Физически не ми достига време, за да отговоря на всички вас, а динамиката на последната седмица не ми остави възможност да споделя тези мисли още първите дни. Затова се обръщам към вас лично чак сега", започва Вельов.

После той заявява, че е убеден, че "единственият начин гласът на музикантите да се чува е да има представители в изпълнителната и законодателна власт, които гилдията да разпознава и да комуникира и решава проблемите си чрез тях".

"Не претендирам нито да съм перфектен, нито да съм най-подходящият или най-добрият. Аз обаче съм последователен и упорит. Интересът ми към тази материя е от 2012 г., когато с много други колеги учредихме "Българска Музикална Асоциация". Явих се през 2017 г. на избори в листата на ПП "ГЕРБ" и въпреки че не малко избиратели гласуваха преференциално за мен, не успях да вляза и останах под чертата. Много хора днес са забравили за това и се изненадаха, че се озовах в НС. Всъщност щеше да е по-добре да бях имал всички тези 4 г., за да мога да направя много повече неща, но уви, шансът се появи чак сега", описва пътят си към политиката музикантът.

Той посочва и своите мотиви: "да се хвърли смело по две причини".

- да оправдае доверието на хората, които са застанали зад него

- да опита въпреки трудния момент и малко време, да свърши максимум неща в полза на цялата артистична гилдия

"Не мога да виня тези от вас, които не ме подкрепят. Слушам внимателно мнението ви и вярвам, че не е лично в голяма степен. Но се надявам да разберете, че това все пак е шанс за всички нас да имаме глас сред управляващите и то точно в момент, когато много от колегите ни са на протестите. Дали ако бях един от тях на площада, това щеше да доведе до някаква разлика? Дори и да е така, аз не мога да изневеря на себе си и на позицията, която имам от 8 години. И продължавам да съм убеден, че тя ще доведе до положителен резултат за гилдията. Времето ще покаже дали съм прав или греша. Във всеки случай, последствията от решенията ми ги понасям само и единствено аз", оборва криктиците си Калин Вельов.

Той моли своите приятели "не пречете и не убивайте ентусиазма на тези, които го имат".

"Аз продължавам да насърчавам и подкрепям всеки един от нашите хора, който има желание да работи в тази посока. Колкото повече сме, толкова по-голям е шансът за успех", апелира към колегите си той. 

Но е категоричен, че няма да толерира език на омраза и агресивни думи. 

"Надявам се да остана приятел с всички вас и след този период, през който минавам! Но няма да се разсърдя на никого, ако реши това да се промени. Защото аз уважавам чуждия избор и се надявам всички вие да уважите моя!

"С всeки избор който правим, нещо е спечелено и нещо е загубено.'' - Джон Грийн", завършва с цитат Вельов.

Калин Вельов се закле като депутат преди броени дни, след като народният представител от ГЕРБ Джема Грозданова напусна парламентарната група. За малко той щеше да е депутат само два дни, тъй като бившият вече финансов министър Владислав Горанов трябваше да се върне в парламента, но той се отказа от депутатската банка, барабанистът я зае - до края на мандата, едва за няколко месеца.