За НФСБ на първо място са законът и истината. Това заяви в Добрич вицепремиерът Валери Симеонов, който заедно с народни представители от Националния фронт за спасение на България участваха в поклонение, организирано от Община град Добрич по повод 101 години от смъртта на ген. Иван Колев, съобщава Фокус. Симеонов заяви, че НФСБ е политическа сила, "за която няма лобита, връзки, няма кадрови назначения, няма пробутване на удобни закончета. Напротив на първо място са законът и истината".

"Такива ще бъдат принципите и подходът в работата на НФСБ и занапред в управляващата коалиция и Народното събрание", добави Симеонов.

Той коментира темата за проверките по Черноморието във връзка със спазване на забраните за шума на обществени места и заяви, че тези инспекции не са негови лични спрямо някои "хотелиери-тарикати", които неспазвайки нормативните изисквания в страната, се стремят да забогатеят.

"Това не е лична битка, а битка за спазването на закона. И във всички свои действия до момента аз показвам, че на първо място трябва да е законът. Когато това стане факт, огромна част от проблемите на България ще изчезнат и тя ще действително ще тръгне по пътя на развитието, какъвто ѝ се полага като демократична държава", подчерта Валери Симеонов.

Той отбеляза, че в политически план трябва да бъдат преодолени разногласията в името на това, за което велики личности като ген. Иван Колев са дали живота си за България.