Слави Трифонов излезе с поредно изявление във връзка с решение на ДНСК, ръководено от ИТН-министъра Гроздан Караджов, да бъде съборен незаконният крайморски кей на Ахмед Доган.

"Заради действията на Гроздан Караджов, министър в оставка на регионалното развитие от "Има такъв народ", ще бъде съборен незаконният кей на Ахмед Доган на "Росенец". Иначе "ние сме ДПС", а всички останали са "Промяната". По делата им ще ги познаете", написа Слави Трифонов във Фейсбук.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Гроздан Караджов също коментира решението на ДНСК в своя профил в социалната мрежа: "Няма недосегаеми! Стига да искаш да си свършиш съвестно работата! Забавихме се малко, защото се наложи да наемем инженери водолази, които да извършат замерванията под вода! А и водата да се постопли! Но свършихме каквото сме обещали".

След извършена проверка в края на миналия месец от ДНСК установиха, че е налице основание за премахване на кейовата стена - пристан за лодки и яхти на плажа Росенец, наричан още "летните сараи" на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. В констативния акт на агенцията се посочва, още че строежът е извършен от фирма "Хермес Солар" ООД.

Актът обаче може да бъде обжалван, а възражения могат да бъдат подавани до РДНСК-Бургас в седемдневен срок, считано от датата на връчване.