С БСП водихме нормални и конструктивни разговори по програми и приоритети относно третия мандат. Няколко дни по-късно видяхме истинското лице на политиката чрез "Демократична България" заради записа, който промени всичко, заяви в ефира на bTV депутатът от "Има такъв народ" (ИТН) Станислав Балабанов. Защото докато хората си мислеха, че политическите партии ще мислят за тях, оказа се, че политическите партии искат само власт, защото демократи и комунисти, обединени за власт - това е оксиморон, за съжаление, добави той.

По отношение на това дали от ИТН са щели да имат министри или не в едно бъдещо правителство, Балабанов каза, че това не е било толкова важно. Важна е била програмата за хората, "но ние ясно казахме още при старта на преговорите, че спекулации, свързани с имената на Асен Василев и Кирил Петков, няма как да се съгласим и няма как да приемем такъв тип правителство", уточни той.

По думите му е имало спекулации в медийното пространство и Корнелия Нинова до последно е казвала: ние имена не сме обсъждали. А всъщност на други срещи, задкулисно в някоя лаборатория с Христо Иванов и Кирил Петков са мислили къде да сложим Кирил Петков, а Асен Василев да стане премиер, според Балабанов. "Как да подкрепим правителство с Асен Василев, който "уби" първия мандат собственоръчно. Той имаше възможността да изпрати официална покана до нас за преговори, а всъщност звънеше по телефоните на депутати с идеята да ги купува. Групата от 19 души, която остана от ИТН - това са личности, които имат морал и достойнство", добави депутатът.

Балабанов не прогнозира как ще изглежда следващият парламент, как ще е подреден и кои ще са личностите в тези политически формации, но уточни, че с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" няма как да се водят бъдещи преговори.

Хората ще отредят нашето място и излизаме сами срещу всички - няма да допуснем лицемерни политици да се гаврят с обществото ни, добави Станислав Балабанов.