Лидерът на "Има такъв народ" отвърна на "удара" на Татяна Дончева от "Изправи се БГ! Ние идваме", след като депутатката от ИБГНИ заяви в ефира на БНТ,  че "Слави Трифонов е психически и физически слаб", за който "никой не знае как той взима решения и кой му ги спуска".

В пост във Фейсбук той изразява недоумението си как в ефира на национална медия зам.-председател на парламента говори "такива лъжи и обиди" в стил жълт вестник и прогнозира, че тя няма да бъде избрана на следващите избори.

Ето какво написа Трифонов:

"Гледах на живо предаването на Цветанка Ризова по bTV, в което гост беше Татяна Дончева. Всъщност, не беше на гости Татяна Дончева. Беше на гости вестник "Шок". Не - "Уикенд" беше. Не, не, вестник "Папараци" или вестник "Сензация". Абе, де да знам, един от тия беше. Защото заместник-председателят на парламента не може да гостува в национална телевизия и да говори такива лъжи и обиди. Без факти. Без доказателства. Без морал. Жълти. Гнусни. Унизителни. Защото, ако приема факта, че не жълт вестник, а заместник-председателят на парламента говори по подобен начин, трябва да приема, че ние сме избрали жълт вестник за заместник-председател на парламента. А това не говори добре за нас.

Но Татяна Дончева няма да бъде повече заместник-председател на парламента, даже няма да бъде депутат в парламента, защото няма да я изберат на следващите избори. Което говори добре за нас", написа той.

По-рано изказването на Татяна Дончева предизвика остра реакция и от депутатът от "Има такъв народ" Любомир Каримански, който бе поканен в "Лице в лице" да коментира актауализацията на бюджета.

"Когато преди по-малко от година г-жа Дончева беше в студиото на Слави Трифонов и гостуваше с идеята, че ще променим всичко заедно. Ако е знаела тогава, че Трифонов и проектът "Има такъв народ" работи с политическото задкулисие, странно какво правеше там", каза Каримански.

По думите му тя е излъгала и, че финансовият министър Асен Василев не е участвал актуализацията на Бюджет 2021.

"Как може да вярваме на един политик, който 30 г. не донесе нищо в политиката. Какъв беше приносът на г-жа Дончева от командировката ѝ във Виена? Аз бих я оприличил на отровен бурен, който задушава новопосаденото дърво", каза Каримански.

Остра реакция на думите на Дончева последва и от коалиционния й партньор Армен Бабикян.

"Госпожо Дончева, някога възроптах тежко и публично срещу едно изказване на Румен Петков. После се изненадах, че сте в коалиция, но аз не съм толкова "врял" в политиката. Днес открих омерзително изказване от Вас към г- н Трифонов! Съжалявам за това, но има неща, които не се правят нито от "опитни" политици, нито просто от човеци с прилично възпитание...

В допълнение, за всички политически тълкуватели, предвестници и хора с чувства да обясня, че ще реагирам така за всеки, който падне на ниво да коментира нечие здравословно състояние или личен живот!", написа в пост във Фейсбук Бабикян.