Здравната система беше сбъркана от 1997 г. насам. Това заяви по БНТ лидерът на "Атака" Волен Сидеров. По думите му партията има концепция, но ГЕРБ имат по-либерално-пазарно виждане. Той попита какво точно прави Здравната каса, като там имало огромна администрация.

Министър Ананиев се опитва да направи подобрения, но в грешно построена система. Каквито и подобрение да направи, тя е сбъркана конструкцията, коментира председателят на ПГ на Обединени патриоти. Защо да не помислим за радикална промяна на тази система, попита Сидеров и предложи: да се включва така здравната услуга, че да бъде наистина услуга. "Защото не може болницата да е търговско дружество, това не е пазар. Не може всяка една доставка да бъде давана в ръцете на частна фирма."

По мнението на лидера на "Атака" доставки на лекарства могат да стават чрез касата, а не чрез отделни фирми.

Във връзка с вота на недоверие, който смятат да поискат от БСП по темата здравеопазване, Сидеров изтъкна, че не е ясно какво искат БСП. Те си решават вътрешнопартийни проблеми, отбеляза той.

Идеята за вот на недоверие заради здравеопазването била дадена от вътрешния опонент на Нинова Михаил Миков, каза още Сидеров. Те нека да го направят този вот, няма да мине, защото общественото мнение каза ясно, че алтернатива на това (управление) в момента няма, добави той.

Вчера в парламента Сидеров заяви, че самата тема на вота е неподходящо подбрана, защото точно сега започват реформи и реални промени в тази област. В момента, в който се предлага нещо добро, се атакува точно тази сфера, което говори за неадекватност, смята той.