Оставката на Валери Симеонов е решение, което ще облекчи ситуацията, ще призова премиера Борисов и Цветан Цветанов да си кажат мнението, заяви пред журналисти лидерът на "Атака" и председател на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров преди заседанието на коалиционния съвет, което се провежда в Министерски съвет.

На него ГЕРБ и коалиционните им патньори обсъждат оставките на тримата министри заради трагедията край Своге и ще има ли други сменени членове на кабинета. По-рано Симеонов заяви, че неговата партия - НФСБ, остава в управляващата коалиция, но постави пред Борисов условия за това и го обвини, че еднолично сменя министри, без да иска мнението на партньорите.

"Цялата държава се занимава днес с настроенията и изнудванията на един човек", коментира още Сидеров.

Според него поведението на вицепремиера е некоректно и оценките за авторитаризъм на Борисов изискват оценка и от ГЕРБ.

"Той вече според мен прекрачва границата на допустимото и би трябвало да се произнесат и Борисов и Цветанов. Ще ги призова като вляза вътре как се отнасят към обвинението, че премиерът е диктатор", допълни лидерът на "Атака".

По думите му на мястото на вицепремиера Валери Симеонов трябва да бъде поставен пак човек на Патриотите и правителството няма да пада.

По повод трите подадени оставки - на Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков, които от НФСБ и ВМРО не приемат, той каза:

"Смятам, че те са логично понасяне на последици и отговорности, както се прави и по никакъв начин не ги оспорвам".

Попитан дали ще освободи поста си председател на ПГ на "Обединени патриоти", Сидеров отговори иронично, че ще го направи само, ако групата бъде оглавена от "най-интелигентния човек в републиката и в Източна Европа - Валентин Касабов (депутат от партията на Валери Симеонов - б.р.)". 

В срещата участват и тримата лидери на Патриотите, а от ГЕРБ, освен Бойко Борисов и председателят на ПГ на партията Цветан Цветанов, и финансовият министър Владислав Горанов.