"ДПС не иска нещо за подкрепата си. Но за да бъдете доволни, че искаме нещо, ще искаме една хубава целувка", пошегува се лидерът на партията Ахмед Доган на официалната пресконференция на партията след изборите, като обяви подкрепата си на втория тур за кандидата от БСП Ивайло Калфин. Думите му вече няколко дни са повод за реплики между партиите.
 
ГЕРБ и ДПС са двете партии, които се представиха най-добре на изборите, каза в Пловдив Борисов на откриването на пътен възел "Скобелева майка", цитиран от "Фокус". Според него ДПС си е взел техните райони, като ГЕРБ не е могъл да направи пробива, който е искал, нищо че общинските му съветници са в пъти повече, отколкото в предишни избори.
Премиерът каза обаче, че партията му е взела всички големи градове.
„И затова аз много пъти съм казвал, че тези, на които им е изгодно, се опитват да спекулират с думите ми, но аз като спортист умея да ценя противника”, каза Борисов.

Той поясни, че в момента Доган е единственият политик извън ГЕРБ, който определя какво се случва в държавата. „Факт е, че това, което каже Доган, на практика става и сега се мъчим за първи път да докажем, че и без неговите гласове може да бъде избран президент на тези избори”, каза Борисов.
„Ако успеем сега при тези 15% преднина, това означава, че всички след тях подред трябва да се изправят и да им целуват ръка. Станишев е започнал да говори за лакирани нокти, че се правят недействителни бюлетини още преди изборите, но след като излезе решението на ЦИК, ще се види, че недействителните бюлетини ще са толкова, колкото и в предишни избори, когато те управляваха”, посочи премиерът.

"Сега, ако не се е състояла още целувката, трябва да отидат да целуват, за да ни бият", каза още Борисов и поясни, че именно затова е говорил по-рано днес: "ако БСП бие ГЕРБ на тези избори, то ще е благодарение на целувката". След това той заключи: „Аз не се целувам”. 

Сутринта в телевизионно интервю той заяви: "БСП не отговаря на тези призиви на Доган, не излиза да каже като мъж, ако е мъж разбира се, отношенията ни с вас не са с целувки, ако ни подкрепите - искаме гаранции да ни подкрепите след това."Дали Станишев ще го целува, дали Първанов, дали Калфин... Стефан Данаилов няма да ходи да се целува, той е определен". 

"Знаех, че Марица е най-голямата река. Но не знаех, че в нея плуват и делфини. Нищо не пречи предизборно да обещаем делфини, но за разлика от другите ние спазваме обещанията си", каза още Борисов по време на откриването на пътния възел 
по повод заложеното построяване на делфинариум от предишното правителство на това място, цитиран от БГНЕС.

"Аз не съм се целувал с г-н Доган, Бойко Борисов е", обясни междувременно на пресконференция лидерът на БСП Сергей Станишев по повод сутрешното изказване на премиера, че "БСП става силна, ако се целува с ДПС", и показа снимка, на която Ахмед Доган и Бойко Борисов се поздравяват с целувка. 
"Борисов подарява кученца на хората, които най-много уважава, включително на г-н Доган. Така че да не обяснява врели и некипели", припомни соцлидерът. 

Сергей Станишев не посочи по какъв повод е правена снимката. Той каза, че не е хроникьор на Борисов, за да знае с кого се среща, на кого връчва букети с цветя и с кого се целува. "Не ме вълнува това", каза Станишев.

След днешното изпълнително заседание на бюрото на БСП стана ясно, че партията ще изчака с искане да се касират президентските избори, предаде БГНЕС. Станишев каза, че за всяко нещо си има формално време и законно установен срок. Така искане за касиране, обясни той, се прави след обявяване на окончателните резултати.
Станишев обаче посочи, че ще поискат касиране на местния вот там, където има основание за това.