"Президентът не трябва да бъде пасивен наблюдател на цялостния обществено-политически и икономически живот. Затова двойката Калфин–Данаилов, или както ние му казваме по-нежно - чичо Ламбо, са, може би, най-подходящите със своето поведение", аргументира се той.

По-рано, на влизане в НДК, Доган заяви пред журналисти: "Не приемаме Плевнелиев като необходимия профил за държавен глава, защото президентът по компетенция не трябва да се занимава с инвестиционни проекти, което е характерно за микроикономиката, а да лобира в Европа и в света. Двойката Калфин - Данаилов е много атрактивна, не е необходимо да убеждаваме твърде много, това е една естествена логика на живота. Уверен съм, че ще дадем своя дан за избор на президент на страната“.

На въпрос какво ще иска ДПС от левицата в замяна за подкрепата, Доган бе категоричен, че никога не са искали нищо и се пошегува, че за да са спокойни журналистите ще им поиска една целувка.
Запитан как ще коментира думите на Плевнелиев, че за първи път ще бъде избран президент без гласовете на ДПС, той отговори, че движението не се възприема чак толкова сериозно и твърденията, че без него не може да бъде избран държавен глава са част от опита за сатанизирането му.

"Явно нощта е бременна с нови тенденции, с нови оценки, самооценки, явления, дори бих казал и неидентифицирани феномени в политиката", каза още Доган и поясни:. "Може би основният недъг на целия преход в българския политически ландшафт е, че много случайни хора влизат в политиката. Представите си - 2 години някаква групировка овладява част от медиите, случайно взема властта, дори те не бяха подготвени, и започна мутризация на политиката".

Той бе категоричен, че ДПС ще се опита да спре „некомпетентна политика", която управляващите водят на централно и местно равнище.

“Управляващата партия, която има цялата власт в държавата, да счита изборите за победа, когато от 28 областни областни центрове само три са на първи тур, за мен е много странно. Управляваща партия, която на първи тур не се класира на 30-40%, за мен вече е загуба. В първия тур почти не сме участвали в президентския вот, във втория тур ще имаме необходимата мобилизация", заяви още лидерът на ДПС, според когото поведението на премиера Бойко Борисов е „пълна демагогия и популизъм“, предаде Дарик радио.