Реформаторите не подкрепиха промените в Кодекса за социално осигуряване, макар да бяха предложени от коалционния им партьор ГЕРБ. 

По думите на Кънев на пресконференция в Пловдив - до голяма степен от организационното състояние на реформаторите като политически съюз зависят и перспективите за реформи в страната, предаде БТА. 

Като основен двигател на реформаторската политика той посочи представителите на РБ в правителството и парламентарната група като цяло. Според Кънев реформите не могат да се отлагат повече, тъй като "политическата и икономическата криза през 2014 г. е ударила дъното.

"Ако те не тръгнат още през пролетта на 2015 г., няма да се състоят въобще", категоричен бе съпредседателят на РБ.

На първо място Кънев открои промяна в Закона за съдебната власт, където, по думите му, са наложителни и конституционни промени.

Лидерът на ДСБ се обяви и за цялостна ревизия на пенсионния модел, която трябва да се случи до края на 2015 г. Това включва приемане на промени, които да дадат перспектива за пенсионния модел през следващите 20-30 години, и то така, че да отговаря на демографското състояние на страната.

В програмата на парламента ще бъдат включени и законите за училищното образование и за здравеопазването. Нужна е и амбициозна програма за административна реформа и нова философия на бюджетиране, каза още Радан Кънев.

Ръководството на ДСБ и министърът на здравеопазването Петър Москов са в Пловдив по повод на предстоящата обиколка в страната във връзка с началото на политическия сезон и новата парламентарна сесия през 2015 година. 

"Ако трябва, на две ръце ще ходя из Пловдив, но кандидат на Реформаторския блок за кмет ще има и той ще бъде общ на всички партии от блока", заяви Кънев, цитира от БГНЕС.

Засега няма конкретни имена.