Започва работата на експертно ниво по програмата, която трябва да даде конкретика за приоритетите, по които, ако бъде съставено второ правителство на "Продължаваме Промяната" (ПП), то ще работи през следващите шест месеца. Това стана ясно вчера след последните засега разговори на политическо ниво на кандидата за премиер Асен Василев и преговорния екип на "Продължаваме Промяната" с напусналите ПГ на "Има такъв народ" (ИТН) депутати.

В събота от ПП проведоха консултации в парламента с коалиционните си партньори от "БСП за България" и "Демократична България" (ДБ).

Работната група трябва да изготви както програмата на правителството, така и законодателната програма, посочи Асен Василев. В нея, освен от левицата и ДБ, ще участват и отцепилите се от ИТН народни представители, припомня БТА.

Василев обясни, че желанието на ПП е да бъде изработена най-добрата програма, в която да се вземат предвид интересите на избирателите. Още съм оптимист за намиране на подкрепа, заяви той в неделя.

Дали ще върнат мандата на президента неизпълнен, ако не бъде намерена подкрепа от минимум 121 народни представители, или все пак ще подложат на гласуване проектокабинета, решението ще бъде взето, по думите на кандидата за премиер, заедно в "Продължаваме Промяната" с Националния съвет на партията. Запазвам личното си мнение за себе си в този момент, уточни той.

Силно вярвам, че ще успеем да направим правителство, което да продължи да работи за интересите на България, така, както и първият кабинет, обяви след края на срещата с "БСП за България" Василев. И посочи, че ПП и левицата са постигнали съгласие по приоритетите на правителството, както и в много кратни срокове да се изготви програма от експертните екипи, която да бъде приета и на политическо ниво и в която да има много ясни срокове и ангажименти за това какво се случва до края на годината като реформи и като необходими дейности.

Дадохме си ясна сметка за слабостите, които проявихме, една от тях беше, че не подготвихме от самото начало ясна програма със задачи и срокове, каза на свой ред лидерът на БСП Корнелия Нинова. Договорено било екипи от по трима души да изготвят програма с политически приоритети и конкретна законодателна програма за шест месеца.