Така от служебното правителство отвориха на информацията, че Огнян Герджиков раздува щата на политическия си кабинет, като в него ще работят 16 души, докато в кабинета на премиера Бойко Борисов бяха девет.

Към 26 януари 2017 г. числеността в политическите кабинети в администрацията на Министерския съвет е 42 щатни бройки. Към 31 януари 2017 г. числеността на политическите кабинети в АМС е също 42 щатни бройки, съобщиха от пресслужбата на кабинета. Към момента малка част от тях са заети.

Промяната в устройствения правилник бе първа точка от извънредното заседание на служебния кабинет в понеделник.
Целта на приетите вчера промени в Устройствения правилник на МС и на неговата администрация е преструктуриране на наличните щатове съобразно функционалните отговорности в структурата на служебното правителство, се посочва в прессъобщението.

На поста началник на кабинета на министър-председателя е назначена Ина Килева. Другите три назначения са на говорителката на премиера Ирина Белчева, шефката на пресслужбата Мария Цанкова и медийния съветник Иван Гарелов.

Кабинетът създаде и новата позиция на четвърти вицепремиер за отговарящата за европредседателството Деница Златева. Малина Крумова е вицепремиер, който ще отговаря за еврофондовете.

Ресорите на другите двама вицепремиери Илко Семерджиев и Стефан Янев, бяха разпределени по-рано днес.