Политически лидери, депутати, кандидати за кметове дадоха гласа си днес. Кой за какво гласува? 

Онези, които са регистрирани в София, си пожелаха по-чист и подреден град.

За Варна лидерът на "Възраждане" поиска градът да си върне облика от неговото детство - чист и зелен.

В Хасково пък финансовият министър Асен Василев не успя да гласува. 

Ето кой за какво гласува, а тук може да видите СНИМКИ >>>

Снимка: БТА

И Румен Радев не би публикувал доклада за "Кодгейт"
"Гласувах за развитието на София като модерна, европейска столица, каквато всички българи искаме и имаме правото да видим", заяви президентът след като даде своя вот. Пред журналисти на въпрос дали би публикувал доклада на ДАНС, който стана причина за отмяна на машинния вот, той отговори: "Не очаквайте от мен да нарушавам някаква йерархия". 

Снимка: Пресцентър МС

Денков отказа да коментира казуса с машините, увери, че вотът ще е отчетен правилно 
Премиерът гласува "за това София да бъде управлявана по-добре от хора, които могат и знаят, от екип, в който има инженери, архитекти, IT специалисти, които могат да направят София много по-чиста, по-красива, в която да искаме да живеем, децата ни да имат детски градини и училища и да бъде нормален европейски град". 

Снимка: БТА

Асен Василев e заличен от избирателния списък в Хасково, не успя да гласува
Финансовият министър опитал да си издаде заявление от общината, но от там му казали, че няма как да му дадат такова, тъй като той е заличен от списъка на ГРАО към МРРБ. Причината е, че Василев има адресна регистрация в САЩ.

Кирил Петков: Гласувайте като машини, въпреки че използвате хартия
Живея на улица "Шишман" и в последните три години тя беше ремонтирана от ремонт, на ремонт. Гласувах за нещо много практично - да няма пореден ремонт на "Шишман". От друга страна, имам един приятел в "Люлин", чиято улица не е ремонтирана от 20 години. Гласувах и неговата улица да бъде ремонтирана, защото не може само центърът да се ремонтира 20 пъти", каза съпредседателят на ПП-ДБ след като упражни гласа си. 

Снимка: БТА

Христо Иванов: Очевидно ще трябва пак да се отваря Изборния кодекс
"Днес гласувах с мисълта колко е важно въпреки всички безотговорни опити да се дискредитира изборния процес, да се внесе хаос, колкото е важно хората да излязат днес да гласуват", заяви съпредседателят на "Демократична България" след като упражни своя вот.

Снимка: БТА

Атанасов: За свободните хора е много важно парите от нашите данъци да се управляват справедливо
"За всички свободни хора е много важно парите от нашите данъци да се управляват справедливо и да бъдат използвани по предназначение, защото в последните дълги години на управление на София точно в това отношение имаше много тежки злоупотреби", заяви ген. Атанас Атанасов, съпредседател на парламентарната група на ПП-ДБ, който упражни правото си на глас в Националната търговско-банкова гимназия. "Разчитам новият кмет и новият общински съвет да управляват нашите пари справедливо и те да бъдат използвани за обществени дела", посочи Атанасов пред БТА. Според него "тези, които организираха този компот с машините, направиха лоша услуга на себе си, защото това повиши избирателната активност".

Снимка: БТА

Борисов: Беше ни най-приятно да побеждаваме с машини, но решението на ЦИК беше правилно
"Гласувах София да продължи да се управлява добре, да правим такива детски градини и училища, метро, паркове, фонтани, алеи... Надявам се новият кмет да започне да строи от "Люлин" до "Цар Борис". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като упражни правото си на глас.

Снимка: БТА

Росен Желязков: Гласувах София да изпълва със съдържание девиза си "Расте, но не старее"
"Гласувах за развитие на града, в който съм роден, в града, в който съм избрал да живея и работя", каза председателят на Народното събрание и добави, че е гласувал за това София да изпълва със съдържание девиза си: "Расте, но не старее".

Снимка: БТА

Илияна Йотова: Пожелавам си днес поне правителството да осигури нормален и прозрачен вот в България
Вицепрезидентът каза, че е гласувала за една различна София, в която малките деца ще имат възможност спокойно да изберат детската си градина и да не чакат с години. Да живеят в град с чист въздух и в който спокойно ще могат да ходят по улиците. Град, в който да няма разлика дали живееш в центъра, или в по-далечните квартали, каза още тя.

Снимка: Скрийншот

Костадин Костадинов: Гласувах да имаме това, което имахме като деца
"Трябва да има работещи хора. Нужно е да имаме кмет, който да ходи на работа като за начало. Да имаме това, което имахме навремето като деца. Аз вече като пенсионер започнах да говоря. В крайна сметка, спомням си какъв беше градът, когато бях дете - чист, зелен", каза лидерът на "Възраждане" който гласува във Варна.  

Корнелия Нинова: Решението за отмяна на машините не е повлияло тежко
Гласувах за промяна на досегашния модел на управление на столицата, истинската промяна да започне на местните избори, тъй като на националните тя не можа да стане

Кандидатите за кметове на София 

Снимка: БТА

Хекимян гласува за по-чиста и подредена столица: Време е София да бъде още по-добре управлявана
"Аз днес гласувах за по-сигурна, по-чиста и по-хубава София, за хората, които знаят как да го направят, за хората, които са доказали, че могат да носят отговорност", това заяви кандидат-кметът на София Антон Хекимян, след като упражни правото си на вот във Второ СУ "Академик Емилиян Станев" в ж.к. "Бъкстон". "Гласувах за това хаосът в държавата, който виждаме в последните две години и половина, да не се повтори в София. Надявам се да не се повтори и в други общини в България. Време е София да бъде още по-добре управлявана", коментира още номинираният от ГЕРБ.

Снимка: БТА

Ваня Григорова: Гласувах за София, в която всеки един гражданин може и трябва да бъде чут
Гласувах за София, в която всеки един гражданин може и трябва да бъде чут. Това каза кандидатът за кмет на столицата Ваня Григорова, след като упражни правото си на глас. Тя пристигна в софийско училище, за да даде своя вот, още в 7,45 часа. Кандидатурата ѝ е издигната от лява коалиция.

Снимка: БТА

Васил Терзиев: Хартия, пергамент или на камък, отговорността е да гласуваме 
Гласувах за една по-добра, по-уредена, по-добре управлявана София", заяви пред медиите Васил Терзиев, кандидат за кмет на София от коалиция "Продължаваме Промяната-Демократична България (Спаси София)", след като гласува в 118 СУ в столичния квартал "Младост".

Снимка: БТА

Деян Николов: Гласувах за по-справедлива София, за прозрачно и честно управление на град
Надявам се и Общинският съвет да бъде изключително адекватен на нуждите на София, да успеем да обърнем повече внимание на крайните квартали на града през следващите четири години и да тръгнем по един малко по-различен път, защото София може много повече, каза номинираният от "Възраждане" Деян Николов. 

Всичко за изборния ден до 13 часа може да видите тук >>>