Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов прогнозира, че е въпрос на време отново да има парламентарни избори, а тогава партията му ще е втора политическа сила. Това обясни той веднага след като упражни правото си на глас в 10 часа в училище "Стоян Михайловски" във Варна.

"Трябва да има работещи хора. "Възраждане" дава тази алтернатива не само във Варна, а в цяла България", заяви Костадинов.

"Нужно е да имаме кмет, който да ходи на работа като за начало", заяви той.

На второ място, той посочи -  "да имаме това, което имахме навремето като деца".

"Аз вече като пенсионер започнах да говоря. В крайна сметка. Спомням си какъв беше градът, когато бях дете. Чист, зелен", каза Костадинов. 

На въпрос дали това е носталгия към тоталитарния режим, Костадинов обясни, че това е носталгия по един спокоен живот, и призова всички българи да излязат и да гласуват, защото "в момента избираме бъдещето на нашите градове".

Той изрази съмнение, че това това правителство би оцеляло до пролетта:

"Въпросът е не дали ще има извънредни парламентарни избори, а когаНе знам дали след всичко случило се това правителство би оцеляло още дълго време. В най-добрия случай ще изкара до пролетта", допълни лидерът на "Възраждане".

Костадинов прогнозира, че "Възраждане" ще се превърне във втора политическа сила.

"Истината е, че няма нищо по хубаво от машинния вот, стига да не е в ръцете на шарлатани. Сега с хартиения вот ще има много невалидни бюлетини", каза още лидерът на "Възраждане".

Час по-рано Костадинов пусна пост във фейсбук страницата си с призив хората да гласуват, "за да я има България":

"За да станат местните общини и населени места по-чисти, по-красиви и по-функционални. За да не допуснем още от същото и най-вече "Сглобката" в местната власт. За да изберем открито, прозрачно и справедливо управление във всяко населено място! Излезте и гласувайте! С хартия!", написа Костадинов.