"Днес гласувах с мисълта, колко е важно въпреки всички безотговорни опити да се дискредитира изборния процес, да се внесе хаос, колкото е важно хората да излязат днес да гласуват". това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов, след ката упражни своя вот.

По думите му правото на глас е най-силният инструмент да се гарантира, че България ще продължи да се развива по европейски, демократичен път, по пътя на реформите, който е безалтернативен. Много е важно всеки да разбира своята отговорност и да гласува, подчерта Иванов.

Той коментира, че хартиената бюлетина дава възможност за злоупотреби, а и за грешки, но все пак е по-добре да се гласува.

"Без аргументи беше отменено машинното гласуване, но не бива да позволим това да демотивира хората", каза Иванов.

"Срещу машинното гласуване беше водена дълга и неуморима война от практически всички политически сили, абсолютно безотговорно. Ще бъде трудно, трябва да отстояваме това постижение. Очевидно ще трябва пак да се отваря Изборния кодекс, да се преразглеждат определени положения и гаранции. Но всичко това е за след балотажа", каза още Иванов.

Утре няма да можем да излезем и да гласуваме, днес трябва да го направим. Хартиената бюлетина има доказани слабости - дава възможности за манипулации, злоупотреби и грешки. Без аргументи беше отменено машинното гласуване, не трябва да позволим това да демотивира хората, трябва да излязат и да гласуват. Очакваме силен вот в подкрепа на развитието на страната", допълни Христо Иванов.