Пожелавам си първо днес поне правителството да осигури нормален и прозрачен вот в България след всичкия хаос и каша, която се забърка през последните дни. Това заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, след като упражни правото си на глас в Софийската професионалната гимназия по електроника "Джон Атанасов".

Днес българите трябва да са убедени, че отиват по своя воля и техният глас ще бъде отчетен нормално и реалистично, посочи още Йотова.

"Очаквам и вероятно да спадне избирателната активност заради недоверието, което за пореден път се породи в институциите. Но пък пожелавам на всички българи днес да отидат с още по-голямо желание и с още по-голяма отговорност и да гласуват, и да направят правилния избор. Много неща ни бяха отнети през последните години. Като че ли някой в момента се опитва да ни отнеме и най-важното - правото на избор", коментар тя.

Вицепрезидентът каза, че е гласувала за една различна София, в която малките деца ще имат възможност спокойно да изберат детската си градина и да не чакат с години. Да живеят в град с чист въздух и в който спокойно ще могат да ходят по улиците. Град, в който да няма разлика дали живееш в центъра, или в по-далечните квартали, каза още тя.

Снимка: БТА

Илияна Йотова заяви, че не се е запознала с доклада на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС), който е изпратен до Централната избирателна комисия. Няма да го коментирам, докато не се запозная, добави вицепрезидентът.

Снимка: БТА