"Виждам по избирателната активност, че решението за отмяна на машините не е повлияло тежко. Активността е същата, дори малко по-висока от предишните избори. Призовавам тези, които още не са упражнили правото си на глас, да го направят. Истинската промяна да започне на местните избори, тъй като на националните тя не можа да стане". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медии, след като упражни правото си на глас с букет в ръка, в София.

Лидерът на БСП  призова гражданите, които все още не са упражнили правото си на глас, да го направят.

"Важно е да е прозрачен и честен избора. Обръщам внимание, че има видеонаблюдение. Ако някой изобщо има намерение нещо до прави вечерта при преброяването, да прави невалидни бюлетини или протоколи, да знае, че е под наблюдение и че всички, които имаме членове в комисиите, ще положим усилия това да не се случи и да се отчете истинският глас на избирателите", каза още Нинова.

Тя призова членовете не СИК да действат честно при преброяването на бюлетините.

Снимка: БТА

"Гласувах за промяна на досегашния модел на управление на столицата. За прозрачност. За това парите на софиянци да се харчат честно и открито и да служат за по-добри улици, по-чист въздух, да няма задръствания, да няма презастрояване, хората от крайните квартали и тези в центъра да имат еднакви условия за живот." Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медии, след като упражни правото си на глас в София.

Снимка: БТА