"Гласувах София да продължи да се управлява добре, да правим такива детски градини и училища, метро, паркове, фонтани, алеи... Надявам се новият кмет да започне да строи от "Люлин" до "Цар Борис". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като упражни правото си на глас.

"Това, което стана през последните дни, хич не е добре. На нас ни беше най-приятно да побеждаваме с машини. Само че се получиха укорими неща - използвам най-меката дума", каза Борисов.

Според него решението на ЦИК за тези избори е било правилно, за да може хората спокойно да отидат и да гласуват.

"Бих визуализирал, за да ме разберете. Имате парола на телефона и компютъра, как бихте се почувствали, ако някой иска да ви копира паролата. Ето това направиха в последните дни, без да има право след издадена заповед, че не може да се снима, той отива и снима с телефона, това освен да буди недоверие у хората. Не съм този, който да ги окачествява като дали е само укоримо или е намеса", коментира Борисов.

"Като са само принтери машините защо са им кодове и защо ходят посред нощ да ги снимат? Защо в 22:30 вечерта дават пресконференция, че чак тогава са сертифицирани тези принтери. Много са им леки тезите, съжалявам, че не можаха да се справят с провеждането на избори така, както законът казваше", отбеляза Бойко Борисов.

Снимка: БТА

Той заяви, че е гласувал "София да продължи да се управлява добре". Призова и за голяма активност, за да може новите кметове да бъдат избрани с убедителен резултат.

Снимка: БТА

За бъдещето на изборите у нас той обясни, че след тези избори, ще бъде обсъдено в парламента, за да се намери най-добрия вариант.

Относно бъдещето на "сглобката" Борисов обяви, че е свършила много добри неща и ѝ предстои още много работа, включително и конституционна реформа, да се отхвърли ветото на президента Румен Радев над Закона за енергетиката.

"Кирил Петков остана в парламента, а Асен Василев отиде в правителството. И това е добре, защото ако не е той, това правителство ще рухне на първия ден", каза Борисов.